„Резултати власти Српске напредне странке су драстично лошији него што су били резултати власти Демократске странке Србије. Као бивши атлетски репрезентативац добро знам да после сваке трке на семафору остаје резултат, а резултат је лако видљив и у политици“, рекао је председнички кандидат ДСС проф. др Александар Поповић испред „Комбанк Арене“ уочи финалног дана такмичења на Европском првенству у атлетици у Београду.

Поповић је упоредио економске показатеље од 2012. до 2017. године са подацима из периода од 2004. до 2008. године, када је окосницу власти чинила Демократска странка Србије.

„Јасно је да је раст бруто друштвеног производа током 5 година власти Српске напредне странке 10 пута мањи од раста БДП-а који је оствариван за време власти Демократске странке Србије. Тада је у Србији било запослено 100.000 људи више него што их је запослено сада, а просечна плата у еврима била је 15% вишa него што је данас“, подсетио је Поповић.

Он је рекао да неуспеси власти СНС јасно указују да је потребна и промена власти и промена политике.

„Стало нам је до Србије, стало нам је до сваког човека, јер је човек пре свега. Зато су потребне промене“, закључио је Поповић.

Проф. др Александар Поповић је вишеструки југословенски атлетски репрезентативац и рекордер, члан екипа које су освајале Куп европских шампиона у атлетици. Трчао је за Црвену Звезду, Динамо из Москве, белгијски Ексцелзиор и Универзитет Флоридa Стaте.