„Демократска странка Србије је опозициона странка и спремни смо да учествујемо у сваком дијалогу о било којој теми али нећемо да учествујемо у маскирању катастрофалне политику претходне и ове владе. Претходна Влада од 2008. године је изместила питање Косова и Метохије из Уједињених нација и Савета безбедности, где смо стајали боље,  у Европску унију, и ове владе која је потписала Бриселске споразуме којим је укинула присуство државе Србије на Косову и Метохији. Да ли ако је нешто урађено лоше значи да треба наставити тим путем“ упитао је др Александар Поповић гостујући у емисији “Уз јутарњу кафу са Куриром” коју води Ратко Фемић.

Он је истакао да дијалог о Косову и Метохији мора да прати дијалог о Европској унији, јер улазак у ЕУ значи одрицање од Косова и Метохије, без обзира што нас државни врх уверава да ЕУ не тражи признање Косова од Србије.

“Међународни правно обавезујући споразум не значи формално признавање отварања амбасаде али значи да ми констатујемо да постоји такозвана „Република Косова“ и констатујемо да јој никад ни у чему сметати нећемо у њеним активностима”, истакао је Поповић.

Говорећи о пољопривреди, Поповић је рекао да је велики проблем што од првог септембра Србија треба да крене у олакшавање процедура странцима за добијање земљишта.

“Видећемо шта ће ова влада по том питању да уради, за сада имао само најаве. Велики проблем је чињеница да наши пољопривредници не могу да трче трку са пољопривредницима из ЕУ, просечна субвенција по хектару код нас је 60 евра а у ЕУ просечна субвенција је око 440 евра. Наша пољопривреда ће због тога бити сатрвена. Добар пример су малинари, где држава није заштитила наше произвођаче већ је увезла пољску малину лошијег квалитета“.