Председништво Демократске странке Србије је на данашњој седници донело одлуку на основу предлога Извршног одбора странке, да се из евиденције чланства обришу функционери у локалним самоуправа у Чачку, Пожеги и Ужицу који су одбили одлуку Председништа о иступању из локалних коалиција са Српском напредном странком.

Такође, Српска напредна странка се служи још једном медијским спиновањем и манипулацијама, креирањем лажи о локалним одборима Демократске странке Србије који су наводно напустили странку и прешли у СНС.

Није истина да је локални одбор у Беочину напустио странку, јер тамо Демократска странка Србије поседује само повереништво, а не и цео локални одбор. Такође, постоје изјаве бивших чланова странке, који нису у евиденцији чланства већ две и више година, да напуштају Демократску странку Србије и прелазе у Српску напредну странку. Ту се пре свега мислим на Беочин и Мали зворник.

Демократска странка Србије још једном позива грађане да се укључе у борбу против медијског мрака који спроводи актуелна власт.