“Избори у Београду су локални, али имају велики политички и симболички значај. Они су шанса за промену власти у граду, а промене у Београду могу наговестити и промене у целој држави. Циљ Демократске странке Србије је да на тим изборима наступи у коалицији са странкама којима су важна демократска и национална начела, али не бежи ни од самосталног наступа на њима” рекао је председник београдског одбора ДСС-а Велимир Гавриловић.

Он је, гостујући на ТВ Коперникус, рекао да Демократска странка Србије завршава програм за Београд који садржи конкретна решења и изворе финансирања.

“Један од приоритета програма биће изградња јефтиних станова уз дунавско приобаље, односно на локацији након “Пупиновог моста”. Боље да грађани враћају стамбену рату, него да цео живот издвајају кирију као подстанари. Наш концепт је другачији у односу на концепт власти која са арапским инвеститорима учествује у пројекту “Београду на води” и градњи скупих станова који су неприступачни нашим грађанима”, истакао је Гавриловић и додао да ће други приоритет бити решавање проблема саобраћаја.

“Неусклађено реконструисање улица довело је до саобраћајног колапса у Београду. Потребно је радити и градити, али то треба чинити плански и сихронизовано, а не на начин да грађани губе сате и сате у превозу. За дугорочно решавање проблема саобраћајних гужви Београду је потребан метро и ДСС ће представити начин на који његова изградња треба да буде финансирана” рекао је, између осталог, Гавриловић.