“Izbori u Beogradu su lokalni, ali imaju veliki politički i simbolički značaj. Oni su šansa za promenu vlasti u gradu, a promene u Beogradu mogu nagovestiti i promene u celoj državi. Cilj Demokratske stranke Srbije je da na tim izborima nastupi u koaliciji sa strankama kojima su važna demokratska i nacionalna načela, ali ne beži ni od samostalnog nastupa na njima” rekao je predsednik beogradskog odbora DSS-a Velimir Gavrilović.

On je, gostujući na TV Kopernikus, rekao da Demokratska stranka Srbije završava program za Beograd koji sadrži konkretna rešenja i izvore finansiranja.

“Jedan od prioriteta programa biće izgradnja jeftinih stanova uz dunavsko priobalje, odnosno na lokaciji nakon “Pupinovog mosta”. Bolje da građani vraćaju stambenu ratu, nego da ceo život izdvajaju kiriju kao podstanari. Naš koncept je drugačiji u odnosu na koncept vlasti koja sa arapskim investitorima učestvuje u projektu “Beogradu na vodi” i gradnji skupih stanova koji su nepristupačni našim građanima”, istakao je Gavrilović i dodao da će drugi prioritet biti rešavanje problema saobraćaja.

“Neusklađeno rekonstruisanje ulica dovelo je do saobraćajnog kolapsa u Beogradu. Potrebno je raditi i graditi, ali to treba činiti planski i sihronizovano, a ne na način da građani gube sate i sate u prevozu. Za dugoročno rešavanje problema saobraćajnih gužvi Beogradu je potreban metro i DSS će predstaviti način na koji njegova izgradnja treba da bude finansirana” rekao je, između ostalog, Gavrilović.