Од Александра Вучића који тврди да је „чери парадајз мутација рибе лист и парадајза“, да је Србија пре две године „ушла у своје златно доба“ и да „чита 600 страна сваког дана“ могло је да се очекује да изрекне безочне неистине о Демократској странци Србије, како је то учинио покушавајући да правда своје издајничке потезе.

Изјављујући да је Демократска странка Србије предала Косово и Метохију и поставила граничне прелазе Александар Вучић је потврдио да ни од чега не преза и да се ничега не стиди припремајући акт званичног признања сецесије Косова и покушавајући да одговорност пребаци на друге.

Једина је истина и лако проверива чињеница да су прелази Јариње, Мердаре, Брњак и Кончуљ отворени у време власти Александра Вучића, 2012. године и касније, по Споразуму о интегрисаном управљању прелазима који је потврђен од стране његове Владе, а за који се грађанима заклео, па слагао, да ће да поништи.

Подсећамо недостојног председника Републике на чињеницу да је Влада Демократске странке Србије 2007. године одбацила план Мартија Ахрисарија о конституисању независне државе Косово, који он, по налогу, већ шест година спроводи.

Стављање самопроглашење независности Косова на терет власти Демократске странке Србије је исто толико бесмислено и дрско као када би ДСС Вучића оптужила да је одговоран што је у време његове власти НАТО извршио агресију на Србију. Самопроглашење је једнострани чин који не може да се спречи, а признање самопроглашења је издаја државе.

У томе је разлика између ДСС и Александра Вучића, између демократске национално одговорне и диктаторске марионетске власти.

 

Информативна служба ДСС                                                                  11.7.2018.