На 18. седници Одбора за привреду, регионални развој, трговину, туризам и енергетику, одржаној 1. августа народни посланик Демократске странке Србије Горица Гајић је, анализирајући извештај Министарства, указала на значај важности решавања приватизације бања и лечилишта у Србији.

„Бање су одувек биле носилац привредног развоја и важне су у сектору здравства,туризма и привредног развоја. Због тога је важно питање статуса, које су бање приватизоване а које нису. У извештају се види да од десет субјеката приватизације за три се дао конкретан предлог како да се приватизују а за осталих седам постоји утврђивање власничке културе“ рекла је Горица Гајић.

Као један од разлога Горица Гајић напомиње да судски процеси трају због тога што ПИО фонд успорава процес решавања власничке структуре, ПИО фонд је деценијама улагао новац у бање и лечилишта а то је полазна основа за решавање проблема.

„Влада је 9. новембра 2016. године у извештају о стању наших бања ПИО фонду, Републичком фонду за здравствено осигурање, Државном правобранилаштву и представницима бања дала рок од 60 дана да реше судске спорове. Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања је, након истека 60 дана за решавање проблема приватизација бања, добило 60 дана да састави извештај о томе да ли су спорови решени. Ни то Министарсво није испоштовало рок јер ево, сада је август месец 2017. године а ми још увек немамо извештај какав проблем има одређена бања и како га решити.  Зашто се стало са решавањем проблема и када ће се почети са решавањем”, закључила је народни посланик Горица Гајић.