Реконструкција дела Бранковог моста најбољи је пример неспособности градске власти и огромног немара према грађанима који сваког дана губе време и новац у саобраћајним гужвама у Београду.

Подсећамо јавност да једна страна Бранковог моста за пешаке затворена од 2014. године а да су радови на њеној санацији почели тек 16. августа 2017. године.  Градоначелник Синиша Мали тада је изјавио ће радови трајати „два месеца, два и по месеца највише. Дакле, не 6 месеци, не до краја године“.[1]

Иако ових дана истиче тај рок, градски менаџер Горан Весић поставља нови и истиче да ће „део радова на Бранковом мосту биће завршен у првој половини децембра, када ће возачима на располагању бити пет саобраћајних трака, док ће последња бити пуштена на пролеће“.[2] Градски одбор Демократске странке Србије поставља питање градоначелнику Београда: Када ће бити завршени сви радови на Бранковом месту и да ли ће, због кашњења, неко сносити одговорност?

Непланско и неусклађено реконструисање улица уз недовољан број ангажованих радника и непоштовање рокова за њихов завршетак довело је до вишемесечних саобраћајних гужви у Београду. Предстојећи градски избори прилика су да грађани покажу шта мисле о оваквом прекопавању Београда и бахатој власти коју предводе Синиша Мали и Горан Весић.

[1] Агенције, 17. август 2017.

[2] http://www.beograd.rs/cir/beoinfo/1741201-vesic-u-prvoj-polovini-decembra-bice-prohodno-pet-traka-na-brankovom-mostu_2/