Rekonstrukcija dela Brankovog mosta najbolji je primer nesposobnosti gradske vlasti i ogromnog nemara prema građanima koji svakog dana gube vreme i novac u saobraćajnim gužvama u Beogradu.

Podsećamo javnost da jedna strana Brankovog mosta za pešake zatvorena od 2014. godine a da su radovi na njenoj sanaciji počeli tek 16. avgusta 2017. godine.  Gradonačelnik Siniša Mali tada je izjavio će radovi trajati „dva meseca, dva i po meseca najviše. Dakle, ne 6 meseci, ne do kraja godine“.[1]

Iako ovih dana ističe taj rok, gradski menadžer Goran Vesić postavlja novi i ističe da će „deo radova na Brankovom mostu biće završen u prvoj polovini decembra, kada će vozačima na raspolaganju biti pet saobraćajnih traka, dok će poslednja biti puštena na proleće“.[2] Gradski odbor Demokratske stranke Srbije postavlja pitanje gradonačelniku Beograda: Kada će biti završeni svi radovi na Brankovom mestu i da li će, zbog kašnjenja, neko snositi odgovornost?

Neplansko i neusklađeno rekonstruisanje ulica uz nedovoljan broj angažovanih radnika i nepoštovanje rokova za njihov završetak dovelo je do višemesečnih saobraćajnih gužvi u Beogradu. Predstojeći gradski izbori prilika su da građani pokažu šta misle o ovakvom prekopavanju Beograda i bahatoj vlasti koju predvode Siniša Mali i Goran Vesić.

[1] Agencije, 17. avgust 2017.

[2] http://www.beograd.rs/cir/beoinfo/1741201-vesic-u-prvoj-polovini-decembra-bice-prohodno-pet-traka-na-brankovom-mostu_2/