Представници Демокрaтsке странке Србије у Лесковцу једини су од странака  у Лесковцу обележили Дан примирја у Првом светском рату полагањем венаца испред споменика ослободиоцима у центру града.

У саопштењу за јавност подсетили су на важност тог датума.

“Први светски рат није први оружани сукоб који се десио човечанству, али је био први рат који се водио на више континената, и најразорнији до тада са око 40 милиона жртава, уништеним материјлним и инфраструктурним добрима. Окончањем овога рата нестала су два велика царства Аустро-угарско и Турско, а настало је неколико мањих држава Аустрија, Мађарска, Чехословачка, Финска, Естонија, Пољска и Краљевина СХС” наводи се у саопштењу и додаје:

“Лесковац и околина су нарочито страдали од бугарских војника који су вршили терор над становништвом и после повлачења српске војске на Крф. Захвални Лесковчани подигли су Споменик палима за отаџбину 1912-918. који је откривен 1927. године поводом 50 година ослобођења од Турака.

Демократска странка Србије се залаже за поштовање и очување традиционалних вредности а част и слободарски дух српског народа то сигурно јесу. Одавањем почасти јунацима Првог светског рата не можемо а да се не осврнемо и на данашњу позицију Србије. Поданичким односом власти према европској унији и ММФ-у нити ћете осветлати претке нити ће се ваши потомци поносити”.

ЈУГМЕДИА