Пре десет година почело се са изградњом балон сале у школском дворишту ОШ ,,Бора Станковић,“ у Вучју и до данашњег дана није завршена нити стављена у функцију, а у међувремену је скоро потпуно уништена и руинирана, пише Градски одбор опозционе ДСС Лесковац.

У саопштењу преносе тврдње запослених у тадашњем министарству спорта, да је, наводно, целокупан износ новца за окончање овог пројекта био обезбеђен и уплаћен, па с тога постављају следећа питања:

„Када ће истражни органи утврдити дефинитивно, коме је тај новац био уплаћен?

Како се за ових 10 година сала скратила за читавих 5 метара дужине, због материјала који се скупља услед температурних и временских утицаја или нечег другог?

Где се налазе прикључни објекти које је Министарство спорта обећало тадашњим пројектом (туш кабине, свлачионице)?“.

Потом се констатује да истражне органе не занимају проблеми житеља Вучја и износе заклучак:

„Животаре у Бермудском Троуглу од варошице која је некада била општина. Данашња власт их уцењује разним дажбинама попут измишљених прикључака за воду, а сви пројекти који се започну у Вучју заврше као кућа Теокаревића . . . руинирани, неодрживи и што је најопасније полако на очиглед свих нестају као да слуте не тако светлу будућност ове варошице“.

УЗ позив на одговорност, ДСС сматра да је последњи час да се са оваквим негативним трендом прескупих и неодрживих пројеката широм Србије једном заувек престане.