Руководство Ј.П.“Пијаца“ и локална самоуправа су својом неспособношћу, или лошом намером, успели да упропасте ово предузеће,што је јединствен случај у Србији, саопштио је данас Градски одбор ДСС.

“Несхватљиво је да предузеће које на годишњем нивоу приходује око 1,5 милиона еура већ десет месеци касни са исплатом плата, док су топли оброки и регрес мисаона именица.

Уз све то директор Ј.П. „Пијаца“ у Лесковцу, господин Зоран Милошевић, творац овог „економског чуда“, окривљује ДСС за наведену пропаст, заборављајући да је у то време пијаца својим радницима редовно исплаћивала све принадлежности и њен рачун није био у блокади. Нова Кванташка пијаца отворена је баш у том периоду и данас је једини део предузећа који функционише и доноси приход. Уосталом од тада су прошле године које су искоришћене за уништавање оваквог по својој природи свуда профитабилног предузећа.

И данас када радници у очају тужбама покушавају да наплате свој рад, на исте се врши незапамћен притисак а на синдикалне представнике радника шаљу се „кордони“ лажних синдикалиста у циљу њихове смене и застрашивања, као и спровођења директорових налога.

Поштовани грађани, ДСС ће увек бити на страни истине и радника који се за њу боре”, наводи се у саопштењу које потписује председница лесковачког ДСС Милица Момчиловић.

Југпрес