Rukovodstvo J.P.“Pijaca“ i lokalna samouprava su svojom nesposobnošću, ili lošom namerom, uspeli da upropaste ovo preduzeće,što je jedinstven slučaj u Srbiji, saopštio je danas Gradski odbor DSS.

“Neshvatljivo je da preduzeće koje na godišnjem nivou prihoduje oko 1,5 miliona eura već deset meseci kasni sa isplatom plata, dok su topli obroki i regres misaona imenica.

Uz sve to direktor J.P. „Pijaca“ u Leskovcu, gospodin Zoran Milošević, tvorac ovog „ekonomskog čuda“, okrivljuje DSS za navedenu propast, zaboravljajući da je u to vreme pijaca svojim radnicima redovno isplaćivala sve prinadležnosti i njen račun nije bio u blokadi. Nova Kvantaška pijaca otvorena je baš u tom periodu i danas je jedini deo preduzeća koji funkcioniše i donosi prihod. Uostalom od tada su prošle godine koje su iskorišćene za uništavanje ovakvog po svojoj prirodi svuda profitabilnog preduzeća.

I danas kada radnici u očaju tužbama pokušavaju da naplate svoj rad, na iste se vrši nezapamćen pritisak a na sindikalne predstavnike radnika šalju se „kordoni“ lažnih sindikalista u cilju njihove smene i zastrašivanja, kao i sprovođenja direktorovih naloga.

Poštovani građani, DSS će uvek biti na strani istine i radnika koji se za nju bore”, navodi se u saopštenju koje potpisuje predsednica leskovačkog DSS Milica Momčilović.

Jugpres