Демократска странка Србије изабрала је ново руководство градског одбора у Београду на чијем челу ће бити мр Велимир Гавриловић. Избор новог руководства у Београду наставак је изградње новог ДСС-а, али и организационе, политичке и кадровске припреме за београдске изборе. Градски одбор ДСС представиће низ конкретних мера и решења за бољи живот Београђана и функционисање престонице, с обзиром да тренутну градску власт на челу са Синишом Малим и Гораном Весићем прате многобројне афере и промашени пројекти. Београду су потребне промене и ДСС ће понудити јасну кадровску и програмску алтернативу.
 
Велимир Гавриловић рођен је 1976. године, дипломирао је на Економском факултету Универзитета у Београду, завршио је међународне мастер студије „Пословна економија и управљање” на Економском факултету Универзитета у Београду и Факултету високих пословних студија из Париза (HEC група), а завршио је и низ специјалистичких програма из области управљања, јавних финансија и јавног избора, транзиције, међународних економских односа и политика страних улагања. Од 2002. до 2008. године радиo je у Министарству за економске односе са иностранством, односно у Министарству економије и регионалног развоја, а од 2009. године ради у приватном сектору.
 
Демократска странка Србије изабрала је и ново руководство у Новом Саду на чијем челу ће бити мр Бојан Радојевић.
 
Бојан Радојевић је рођен 1973. године, дипломирао и магистрирао је на Природно-математичком факултету у Новом Саду где је и радио на предмету Методологија научног рада и географски информациони системи. Радио је и у приватном и у јавном сектору.