Председник Демократске странке Србије (ДСС) и кандидат за градоначелника Београда Милош Јовановић представио је пројекат “Коридор културе” и казао да власт Српске напредне странке “разграђује” све културне темеље друштва.

Како је саопштио ДСС, пројекат “Коридор културе” подразумева пешачко-бициклистички мост од Калемегдана до Ушћа и изградњу зграде Опере у близини Музеја савремене уметности.

Према његовим речима, идеја је повезивање две целине – Ушћа, као простране пешачке зоне и Калемегдана као историјско-културне целине.

“На тај начин бисмо добили јединствену културну целину, на Ушћу би били МСУ и Опера, а тај део града би постао и променада за Београђане и туристе”, навео је Милош Јовановић.

Првак опере Народног позоришта у Београду Миодраг Јовановић рекао је да га радује то што неко размишља о могућностима да се гради зграда која би удомила београдску оперу и балет и додао да се свуда у свету национално драмско позориште и национална опера воде као раздвојене институције.

Потпредседник ДСС Предраг Марсенић рекао је да Београд има исти број позоришта који је имао и када је у престоници живело 200 хиљада људи.