Општински одбор Демократске странке Србије свим грађанима Пријепоља честита празник, Дан општине 7. јул, датум када је Пријепоље пре готово 800 година први пут под данашњим именом поменуто у писаном документу.

,,Велика је част и привилегија живети у граду који у континуитету постоји осам векова и зато позивамо све житеље Пријепоља да буду поносни и свесни те чињенице, и да се у складу са њом и понашају”, саопштено је из ОО ДСС Пријепоља.

,,Представнике актуелне локалне власти данас, на Дан општине, подсећамо на све неистине и подвале које су јавно изрекли. Као тадашња опозиција, током поступка усвајања новог грба и Одлуке о дану општине Пријепоље, укључујући и тврдњу најнеписменијег међу њима, који је златног орла са грба, симбол моћи Немањића, назвао “кокицом”. Подсећамо их и на предизборно обећање да ће, чин дођу на власт, ван снаге ставити и грб и Дан општине, и утврдити нови.  Уместо тога, данас ће, светла образа, под тим истим знамењем, међусобно делити признања. Грађанима Пријепоља ни данас неће умети да објасне зашто је главна улица у граду већ шест месеци неосветљена, а јавна расвета у насељу Залуг ради по цео дан”.