Opštinski odbor Demokratske stranke Srbije svim građanima Prijepolja čestita praznik, Dan opštine 7. jul, datum kada je Prijepolje pre gotovo 800 godina prvi put pod današnjim imenom pomenuto u pisanom dokumentu.

,,Velika je čast i privilegija živeti u gradu koji u kontinuitetu postoji osam vekova i zato pozivamo sve žitelje Prijepolja da budu ponosni i svesni te činjenice, i da se u skladu sa njom i ponašaju”, saopšteno je iz OO DSS Prijepolja.

,,Predstavnike aktuelne lokalne vlasti danas, na Dan opštine, podsećamo na sve neistine i podvale koje su javno izrekli. Kao tadašnja opozicija, tokom postupka usvajanja novog grba i Odluke o danu opštine Prijepolje, uključujući i tvrdnju najnepismenijeg među njima, koji je zlatnog orla sa grba, simbol moći Nemanjića, nazvao “kokicom”. Podsećamo ih i na predizborno obećanje da će, čin dođu na vlast, van snage staviti i grb i Dan opštine, i utvrditi novi.  Umesto toga, danas će, svetla obraza, pod tim istim znamenjem, međusobno deliti priznanja. Građanima Prijepolja ni danas neće umeti da objasne zašto je glavna ulica u gradu već šest meseci neosvetljena, a javna rasveta u naselju Zalug radi po ceo dan”.