СМЕДЕРЕВО, 7. август- На основу извештаја стручне службе, од укупно 70 одборника, данашњој седници Скупштине града Смедерева присуствовало је 20 одборника из редова опозиције и СПС-а, због чега је председник Скупштине Богољуб Спасојевић, како је рекао, одложио седницу која је требала да почне у 10 сати.

“Сви одборници ће бити писмено обавештени када ће се седница одржати, значи дан и час, а након консултација са шефовима одборничких група. Хвала”, навео је Спасојевић.

Милоратка Бојовић из локалног одбора Демократске странке Србије у Смедереву изјавила је да се ништа слично није догодило у историји смедеревског парламентаризма.

“Да власт закаже седницу Скупштине и да не дође, а да при томе председник Скупштине нема образложење зашто нема седнице, заиста се није десило. Ово је најгора власт која је икада владала овим градом. Међусобне размирице у СНС-у су нас довеле до тога да су малтане стала јавна предузећа, градска управа скоро да не фукнционише. Начелници градске управе је истекао мандат, нису расписали конкурс за одабир новог начелника. Сведоци сте да се једном у три месеца одржавају седнице, само да се не би увеле привремене мере које њима у оваквој ситуацији не одговарају. У СНС-у постоји више од две фракције, а ни једна одлука не може да се донесе без врха СНС-а”, апеловала је Милоратка Бојовић и позвала грађане да следећи пут добро размисле коме ће дати глас на локалним изборима.

ГО ДСС у Смедереву је у писаном саопштењу још навео да је опште познато о чему се у овом случају без преседана ради, али да постоје далеко једноставнији и ефикаснији методи да се унутарстраначки проблеми решавају, а да због тога не трпи цео град чије су институције већ дуже времена паралисане и ван функције.