Градски одбор Демократске странке Србије у Лесковцу по обичају организовао је новогодишњи коктел, на коме је Милан Стојковић, дипломирани економиста и председник лесковачког ДСС-а, изразио своју забринутост за будућност града.

„Као млада особа, рођена 1985. године, забринут сам и за будућност читавог нашег округа. Поред свих проблема са којима смо се протеклих година суочавали, највише су негативно пропраћени млади. Нас у ДСС-у највише брине статус младог човека у овом граду. На нашу велику жалост млади у Лесковцу се данас деле на оне који остају и трпе и оне који главом без обзира напуштају овај град. Млади Лесковца су данас уцењени, резиграни и разочарани. Већина је аполитична, избегавају и не верују у бољу будућност овог града. кривци за то су искључиво политичари и то једни те исти који нам из године у годину говоре једно те исто, а говорили су нам да ће Лесковац доживети економски процват, да ће бити добро за све, а не само за неке, да ће наша јавна предузећа радити профитабилно, у служби грађана и да ће млади остати у овом граду. Сведоци смо да од многих обећања ни једно није испуњено. Ови једни те исти политичари су нам само показали како кад им то притреба једноставно прелазе из једну у другу политичку опцију. Од свих промена које су најављивали, промениле су се само фотеље, а нечињење за овај град је остало на снази. Зато и поручујем свим младим и паметним људима нашег округа да је крајње време да ми млади преузмемо бригу о овом граду, да се млад човек у Лесковцу пробуди и постане креатор будућности читавног Јабланичког округа. Данас је, можда више него икад, подршка младих људи потребна. Ми млади у ДСС-у већ се боримо, можда и више него икад, али нам је потребна подршка. Вереујем да сви заједно можемо много више учинити за овај град.“

Милан Стојковић је на крају свима пожелео срећну Нову годину, а Лесковцу и Јабланичком округу срећну нову и политички много млађу годину.

ЈУГ ПРЕС