„Задаци који су пред Омладином Демократске странке Србије нису ни мало једноставни. На нама је да помиримо две завађене стране у разуму српске омладине, на нама је задатак да отклонимо највећу предрасуду младих која говори да национализам и демократија не могу руку под руку. Могу, итекако могу“ рекао је Здравко Веселинов који је на тринаестој скупштини Омладине ДСС изабран за њеног председника.

Веселинов је рекао да постоји много младих којима је уграђено у свест да национализмом руше одређени демократски поредак или да демократија не доприноси националним интересима.

„Због свега тога наш циљ је да ухватимо свакога ко лута по идеолошком мраку Србије и да му покажемо да ако воли своју земљу може да ужива у њеним слободама а да при том не ремети национални идентитет“ истакао је он.

Веселинов је рођен 1992. године у Кикинди где је завршио основну и средњу школу. Факултет политичких наука Универзитета у Београду уписује 2011. године, а звање дипломирани новинар стиче 2015. Завршава мастер студије политикологије на ФПН-у.