БЕОГРАД – Председник Политичког савета Демократске странке Србије Милош Ковић изјавио је да се од Србије тражи да се одрекне Косова и Метохије и напусти своје суграђане који тамо живе, зарад илузије и почетку приступања Европској унији.

„Кажу нам напустите 120 хиљада Срба на Косову и Метохији, оставите их Рамушу Харадинају и Хашиму Тачију, а добићете заузврат илузију о почетку преговора о приступању ЕУ која се распада“, рекао је Ковић гостујући на Хепи телевизији.

Он је рекао да са Албанцима мора да се разговара, јер је судбина Срба и Албанаца заједничка, али је додао да то ни у ком случају не значи прихватање да је КиМ независна држава.

„Морамо да будемо грађани, морамо да будемо Срби. Ово је систем страха! Људи, не дамо Косово јер не дамо Србију и Репубику Српску. Шта ће бити следеће? Ниш? Нови Сад? Нови Пазар? Бањалука?“, запитао се Ковић који је и професор на Филозофском факултету у Београду.

Председник Политичког савета ДСС је оценио да се врши „културна колонизација“ кроз ријалити програме, а да је суштина да се друштво и грађани убеде да су инфериорни за решавање својих проблема.

„Сада је стани-пани, бити или не бити за све нас“, закључио је Ковић.