Упоредо са ескалацијом насиља над Србима на Косову и Метохији Скупштина самопроглашеног Косова је потврдила Споразум о обједињавању царина Косова и Албаније. Тиме се јасно показује да је стварање Велике Албаније коначни циљ косовских сецесиониста, Албаније и њихових западних ментора, на шта Демократска странка Србије годинама упозорава.

Оно што је терористичка ОВК започела 1998. године оружаним нападом из Албаније на караулу Морина, што је настављено НАТО агресијом на Србију годину дана касније, приводи се крају ових дана уз громогласно ћутање српске власти. Већ годинама се на граничном прелазу Морина ка Албанији не врши било каква контрола, а сада је сецесионистичка Приштинска власт учинила и институционални корак ка брисању Косовско- Албанске границе.

Србија свакодневно доживљава понижења као последицу потпуног краха косовске политике српских власти.

Крајњи је час да се та политика темељно промени и да они који се позивају на косовску реалност, разумеју да управо та реалност захтева да се одбаци свака могућност признања независности Косова и да се питање његовог коначног статуса одржава у стању замрзнутог конфликта.

Све друго представља саучесништво у стварању Велике Албаније са несагледивим последицама по Србију и цео балкански регион.