После дужег времена бивши лидер Демократске странке Србије Војислав Коштуница виђен је у друштву некадашњих страначких сабораца у једном београдском ресторану на Дорћолу – са актуелним лидером ДСС Милошем Јовановићем и кандидатом ове странке за председника Александром Поповићем, као и са Слободаном Самараџићем, лидером Државотворног покрета Србије. Иако је пре две и по године напустио партију коју је основао, Коштуница за собом, очито, није порушио све мостове.

„Коштуница апсолутно подржава садашњи ДСС и Поповића као нашег кандидата за председника. Редовно се виђамо и разговарамо и знам да му је јако стало, као и свима нама, да ДСС отвори ново поглавље у својој историји и сачува политику коју је он утемељио“ рекао је Јовановић за “Новости”.

Он каже да би волео да се Коштуница врати у странку, али да му се чини да је одлука о повлачењу из јавног живота неопозива.

„Донекле је разумем, много је он већ дао овој земљи. На нама је да сада наставимо тим путем и неизмерно сам му захвалан што нам  у томе помаже.

ВЕЧЕРЊЕ НОВОСТИ