„Демократска странка Србије захтева од надлежних државних органа да осуде ратнохушкачке и сепаратистичке изјаве Јонуза Муслиуа. Овакве изјаве директно, и по ко зна који пут, подривају државни суверенитет и држава више не сме остати без реакције“ рекао је народни посланик  Милан Лапчевић на ванредној конферецнији за новинаре у Народној скупштини.

Он је рекао да је председник општине Бујановац и Албанског националног савета у Србији Јонуз Муслиу више пута давао изјаве којима понижава државу Србију.

„Србија мора институционално да одговори на отворене сепаратистичке изјаве и позивам надлежног јавног тужиоца, министра унутрашњих послова и друге државне органе да реагују. Немамо заблуду да ће их осудити Европска унија, али је страшно да то не чине председник Републике и председник Владе Србије“, закључио је Лапчевић.

Јонуз Муслиу синоћ је изјавио да спајање Албаније и Косова, уколико би дошло до тога, не би имало смисла без Прешева, Бујановца и Медвеђе. Према његовим речима, потпуно је бесмислено да се такав корак предузме без ових делова, јер су они ратовали са циљем да се реализује такав подухват.