“Изборна скупштина Демократске странке Србије је прилика да се после разних ломова и турбулентног периода изађе из тог периода и да почнемо да се бавимо стабилизацијом странке. Избор новог руководства донеће странци нову енергију и артукулацију политичког програма на другачији начин” рекао је вд председника ДСС-а Милош Јовановић у јутарњем програму Коперникус телевизије.

Он је рекао да ће изборна скупштина ДСС бити одржана 14. маја и да ће тада бити изабран председник, потпредседници и чланови главног одбора.

“Остајемо верни програму ДСС-а, а то је демократија и нација, као и темељним  политичким опредељењима. Сматрамо да је пут у ЕУ погубан за Србију, да се треба борити за Косово и Метохију, али да држава данас није у стању да изнесе такве стратешке ствари, јер се налазимо у истрошеном и дотрајалом циклусу. Демократска странка Србије ће радити на јачању економије, радиће на решавању животних питања грађана и ускоро излазимо са врло конкретним мерама у низу сфера. Стварање новог ДСС-а се поклапа са чињеницом да се отвори нови циклус у српском политичком систему” закључио је Јовановић.