Демократска странка Србије свесна је грешака које је правила у протеклом периоду и трудће се да са новим људима који се налазе на њеном челу, као и на челу градских и општинских одбора изгради нову инфраструктуру која би у скоријој будућности могла да учествује у смени власти и враћања српске политике у оквире националних, а не интернационалних интереса, рекао је приликом посете митровачком одбору ДСС-а први човек ове странке Милош Јовановић.

Он је нагласио и то да је „нови ДСС“ спреман да сарађује са свим оним партијама, покретима и појединцима који су у опозицији владајућем режиму, али под условом да у фокусу своје политике имају српске националне интересе.

Ми нисмо власт и нећемо бити докле се води ова, по Србију, убитачна политика. Са друге стране,  потребно је знати не само против кога смо, већ и за шта се боримо. У нашем случају то је неутрална Србија, са Косовом и Метохијом у свом саставу јасно дефинисаном у Уставу Републике Србије, рекао је Јовановић.

Објашњавајући тренутну позицију у којој се ДСС налази, Јовановић је истакао да је време цепања прошло и да су у странци која је одиграла суштинску улогу у петооктобарским променама остали људи „одани националној и демократској идеји“.

Ми јесмо демократска странка, али смо пре свега национална јер сматрамо да је истинска демократија могућа само ако смо слободан народ, односно ако имамо могућност да остваримо националне интересе и да своје политичке и друштвене институције организујемо у складу са националном памети и искуством. Тренутно ДСС воде млади и образовани људи, а подршку нам дају стари борци за истинску демократију у слободној Србији. Ми свој пут имамо, стаза је давно трасирана и на генерацији смене је само да тај пут испрати на ваљан начин до краја, нагласио је Јовановић.

У стварању „новог ДСС-а“, руководство странке, како је речено, руководиће се идеолошким укорењењем будућих чланова, као и едуковањем постојећих како би се „сачували“ од појединаца и група који су, настојећи да остваре сопствене интересе, „заборавили због чега су приступили ДСС-у“.

Сремске новине