Ванредна изборна скупштина Демократске странке Србије биће оржана 14. маја када ће бити изабрано ново руководство чиме се отвара ново поглавље у историји ДСС-а, најавио је данас вршилац дужности председника странке Милош Јовановић.

Јовановић је на конференцији за новинаре рекао да ће странка бити освежена новим лицима и идејама, али да ће остати верна темељним начелима и политичким опредељењима.

“Скупштина ће довести до избора новог председника странке, потпредседника, Председништва, Главног одбора. Потпуно ново руководство ће ступити на дужност. Тиме отпочињемо процес стварања новог ДСС. Та странка ће бити више него освежена и новим лицима, новом енергијом и новим идејама. Остајемо верни темељним начелима ДСС”, навео је он.

Према његовим речима, ДСС ће изаћи са низом конкретних предлога, нацрта закона и мера у областима значајним за све грађане.

Он је оценио да је политички систем Србије истрошен и не даје резултате.

“Чињеница да је један кандидат, фиктивна фигура (Бели Прелетачевић) освојила безмало 350.000 гласова то показује да грађани не верују у политички систем земље”, казао је Јовановић.