У склопу недавно обележеног јубилеја, 25-огодишњице постојања „Демократске странке Србије“ и отварања једног новог поглавља на подмлађивању и јачању странке, данас је у хотелу „Олимп“ на Златибору одржан састанак председника и потпредседника општинских одбора ДСС Златиборског округа. Тема је била увид у тренутну позицију ове странке на целокупном нивоу политичког живота Србије и планиране будуће активности .

Припрема за београдске изборе као и политичка платформа подмлађеног и ојачаног ДСС-а била је тема састанка главног одбора ДСС-а и представника Златиборског округа. Осврћући се на 25-огодишње постојање странке и пропратне успоне и падове, др Милош Јовановић, председник ДСС је рекао да је поносан на тренутну ситуацију у ДСС-у и на људе са којима сарађује и са којима се може успети у намери да се Србија покрене у добром правцу ослањајући се на сопствене снаге а не на, условно речено, помоћ Европе и света.

„ДСС као ретко која странка има људе који су ту, који су привржени идеји ДСС-а, одбрани српских интереса, интереса српске државе, српства у целини, и то је нешто што ретко која странка има. Нико нам неће уредити државу ако ми то сами не урадимо и то је оно што је суштинска политика ДСС-а. ДСС никад није бранио интересе Брисела, Вашингтона, него интересе Србије и зато волимо да себе називамо државотворном странком, што и јесмо“, изричит је у својим одговорима др Милош Јовановић.

О сарадњи са другим странкама, као и са „Здравом Србијом“, Јовановић је рекао да је та сарадња већ пословично добра и да је комуникација са председником странке „Здрава Србија“, Миланом Стаматовићем, настављена на обострано задовољство. „Стаматовић не мења свој дискурс и свој говор“, нагласио је Јовановић.

„Погледи су нам скоро истоветни, идентични, како о београдским изборима тако и о неким евентуалним парламентарним изборима. Та сарадња је изванредна и наставиће се како у самој Чајетини, тако и на неком ширем, националном нивоу. Наравно, ту су надам се и „Двери“ који су политички нама сродна партија и мислим да је то добар центар окупљања, да ће тај део политичког спектра да ојача, јер мислим да он има много веће упориште од гласачког тела ове земље него што има овај остатак политичке сцене који је већински. Чини ми се да ова власт, колико год то данас деловало да је јака, мислим на власт „Српске напредне странке“, да је много крхкија него што изгледа … Сувише су високо полетели, има ту много кабадахијског понашања, то се по локалу највише види и то ви овде на Златибору, у Чајетини знате. Ја то знам по подацима са терена. Не може то вечно да траје, али питање је: шта после? После треба да се промени не само власт и не само Александар Вучић, него политика“, рекао је за „Златиборпрес“ др Милош Јовановић.

Златибор прес