U sklopu nedavno obeleženog jubileja, 25-ogodišnjice postojanja „Demokratske stranke Srbije“ i otvaranja jednog novog poglavlja na podmlađivanju i jačanju stranke, danas je u hotelu „Olimp“ na Zlatiboru održan sastanak predsednika i potpredsednika opštinskih odbora DSS Zlatiborskog okruga. Tema je bila uvid u trenutnu poziciju ove stranke na celokupnom nivou političkog života Srbije i planirane buduće aktivnosti .

Priprema za beogradske izbore kao i politička platforma podmlađenog i ojačanog DSS-a bila je tema sastanka glavnog odbora DSS-a i predstavnika Zlatiborskog okruga. Osvrćući se na 25-ogodišnje postojanje stranke i propratne uspone i padove, dr Miloš Jovanović, predsednik DSS je rekao da je ponosan na trenutnu situaciju u DSS-u i na ljude sa kojima sarađuje i sa kojima se može uspeti u nameri da se Srbija pokrene u dobrom pravcu oslanjajući se na sopstvene snage a ne na, uslovno rečeno, pomoć Evrope i sveta.

„DSS kao retko koja stranka ima ljude koji su tu, koji su privrženi ideji DSS-a, odbrani srpskih interesa, interesa srpske države, srpstva u celini, i to je nešto što retko koja stranka ima. Niko nam neće urediti državu ako mi to sami ne uradimo i to je ono što je suštinska politika DSS-a. DSS nikad nije branio interese Brisela, Vašingtona, nego interese Srbije i zato volimo da sebe nazivamo državotvornom strankom, što i jesmo“, izričit je u svojim odgovorima dr Miloš Jovanović.

O saradnji sa drugim strankama, kao i sa „Zdravom Srbijom“, Jovanović je rekao da je ta saradnja već poslovično dobra i da je komunikacija sa predsednikom stranke „Zdrava Srbija“, Milanom Stamatovićem, nastavljena na obostrano zadovoljstvo. „Stamatović ne menja svoj diskurs i svoj govor“, naglasio je Jovanović.

„Pogledi su nam skoro istovetni, identični, kako o beogradskim izborima tako i o nekim eventualnim parlamentarnim izborima. Ta saradnja je izvanredna i nastaviće se kako u samoj Čajetini, tako i na nekom širem, nacionalnom nivou. Naravno, tu su nadam se i „Dveri“ koji su politički nama srodna partija i mislim da je to dobar centar okupljanja, da će taj deo političkog spektra da ojača, jer mislim da on ima mnogo veće uporište od glasačkog tela ove zemlje nego što ima ovaj ostatak političke scene koji je većinski. Čini mi se da ova vlast, koliko god to danas delovalo da je jaka, mislim na vlast „Srpske napredne stranke“, da je mnogo krhkija nego što izgleda … Suviše su visoko poleteli, ima tu mnogo kabadahijskog ponašanja, to se po lokalu najviše vidi i to vi ovde na Zlatiboru, u Čajetini znate. Ja to znam po podacima sa terena. Ne može to večno da traje, ali pitanje je: šta posle? Posle treba da se promeni ne samo vlast i ne samo Aleksandar Vučić, nego politika“, rekao je za „Zlatiborpres“ dr Miloš Jovanović.

Zlatibor pres