На 13. Скупштини Демократске странке Србије, одржане 28. маја, за председника странке изабран је Милош Јовановић а три потпредседника су Предраг Марсенић из Београда, Мирослав Петковић из Чачка и Дејан Шулкић из Велике Плане. Ових дана новоизабрани председник странке је у посети страначким одборима широм Србије, па је тако, након боравка у Малом Зворнику, Лозници и Крупњу посету мачванском округу завршио у Шапцу. Том приликом је истакао да странка има људе  који чврсто верују у нови ДСС и у Србију и да је пред њима велики посао консолидовања и јачања странке.

“Демократска странка Србије је странка која дуго постоји и која је много тога доброг донела Србији, имала је турбулентан период последњих две, скоро три године и са тим периодом смо завршили. Дакле, тај период је иза нас, имали смо изборну скупштину на којој су чланови странке изабрали, почаствован сам  тиме што су мени указали поверење. Велика ми је част да будем на челу Демократске странке Србије. Ми сада правимо нови ДСС, отварамо ново поглавље у историји странке. Ту су нови људи, јачамо странку у сваком погледу. Част ми је да моје прво путовање буде у мачванском округу, нарочито у Шапцу,  где су наши чланови скупили много потписа за кандидатуру Александра Поповића. Тренутно је странка на првом месту и нови почетак странке иде у пару са, чини ми се, неопходним новим почетком за Србију. Србија је у стању у каквом је и тај биланс нимало није задовољавајући. Време је да подвучемо црту, политички систем који је направљен “петог октобра” је истрошен. То показује низ ствари, то показују резултати председничких избора, то показује резултат Белог Прелетачевића. Мислим да нам људи све мање верују, нама који се бавимо политиком и у праву су зато што резултати нису иза нас, све се свело на потпуно партијашење, на страначке интересе где се јавни интерес изгубио, млади људи беже из земље, мање се људи рађа. Србија у садашњем стању нема будућност и због тога морамо предузети корените промене”, рекао је др Милош Јовановић.

Председник градског одбора ДСС-а у Шапцу др Александар Павловић рекао је да је страначки одбор Шапца један од најстабилнијих одбора у Србији који је успео да  превазиђе све турбуленције у предходном периоду.

“Промена изборног система би био добар почетак у циљу мањег партијашења а већег општег интереса кроз квалитетне људе у политици. Интегрални и пропорционални систем мора да се мења што ће бити једна од носећих тема новог ДСС-а”, поручио је др Милош Јовановић током боравка у Шапцу.