Председник Демократске странке Србије др Милош Јовановић током посете Краљеву истакао је да је задовољан стањем које је затекао у градским одборима те партије у Србији и да ће у наредном периоду радити на омасовљењу одбора и отварања нових одбора у местима где их нема. Такође наглашава да је поносан на то што у својим редовима немају такозване прелетаче.

“Ми имамо чланове који су “чврсти ДСС”, то су људи који верују у ову земљу, верују у ову странку, верују да нашој деци и нама можемо да обезбедимо бољу будућност. Поносан сам што су ми указали поверење и то је велика част и понос али и одговорност. У сваком месту где имамо одбор, а имамо их у свим местима у Србији, када видим да у Србији још има људи који хоће да се боре и који верују да нешто може да се направи, то ми је гаранција да можемо да успемо и као народ и као странка али првенствено као народ и држава јер странка је само средство да нешто урадимо за све нас”, рекао је Јовановић.

Јовановић истиче да је Србији неопходна промена политичког система и промена изборног система који, по његовом мишљењу, подстиче негативну селекцију.

“Време је да се подвуче црта на ових седаманест година, да се види који је то биланс, који су резултати који смо као народ и држава направили, а они су катастрофални. Имамо младе људе који сваке године беже из земље, годишње преко педесет хиљада људи побегне из ове земље, демографија је ужасно лоша толико да је наш биолошки опстанак доведен у питање. Економија није у бољем стању, неке процене говоре да је за протеклих седамнаест година изнето преко педесет милијарди долара а то је скоро пет годишњих буџета Републике Србије”, нагласио је Милош Јовановић.

Демократска странка Србије, према речима њеног председника је истински опозициона странка, десне оријентације која не одступа од својих ставова да Србија не треба да уђе у Европску унију и да не треба да призна независност Косова и Метохије.

Краљевачка ТВ