„Демократска странка Србије има јасан став о Косову, ми сматрамо да је део нашег идентитета и ми не смемо одустати од Косова, јер нас на то опомињу наши преци, част, историја и разум. Борба за Косово је борба за слободу и бољи живот“ рекао је председник ДСС-а др Милош Јовановић испред Спомен-костурнице Колубарске битке у Лазаревцу.

На питање новинара ГЕМ ТВ шта ДСС мисли о ставу потпредседника владе Ивице Дачића који тражи да се покрене питање разграничења Косова, Милош Јовановић је рекао да конфликт треба да буде замрзнут.

“Тренутна ситуација је таква да не постоје услови за решавање, треба задржати тренутну позицију и радити на уређењу централне Србије, на економском, војном, демографском и образовном јачању. Уколико би сад кренули у ту причу не би добили ни разграничење, ни Републику Српску, не би добили ништа. Не знам зашто им се толико жури. Подсећам да нисмо на пијаци и да око неких ствари нема дискусије“.

Одговарајући на питање о са ким ће ДСС ићи на београдске изборе, Јовановић је рекао да је још увек рано дати одговор на то.

„Рано је још рећи да ли ће ДСС на Београдске изборе ићи у групацији или самостално због тога што ДСС спрема план за Београд и већ почетком септембра биће представљен. Симптоматично је што сви новинари питају ко ће са ким у коалицију а то је показатељ, на то сам већ указао, да се политика свела на пијацу. Нико ме још није питао како видимо развој Београда , како видимо развој београдских општина, шта Демократска странка Србије мисли о томе? Прво ћемо дати одговор на та питања. Поред мене је председник градског одбора Београд Велимир Гавриловић, потредседник одбора Душан Ђапић, ДСС има међу својим члановима докторе наука, стручњаке из свих области, имамо шта да понудимо Београду и грађанима Београда. План ће бити остварив, нећемо се бавити маркетингом и шминкањем фасада. Демократска странка Србије је темељна странка и увек је на првом месту била политика. Како ћемо наступити, да ли самостално или у групацији видећемо. За нас су све опције отворене“, рекао је Јовановић.