„Demokratska stranka Srbije ima jasan stav o Kosovu, mi smatramo da je deo našeg identiteta i mi ne smemo odustati od Kosova, jer nas na to opominju naši preci, čast, istorija i razum. Borba za Kosovo je borba za slobodu i bolji život“ rekao je predsednik DSS-a dr Miloš Jovanović ispred Spomen-kosturnice Kolubarske bitke u Lazarevcu.

Na pitanje novinara GEM TV šta DSS misli o stavu potpredsednika vlade Ivice Dačića koji traži da se pokrene pitanje razgraničenja Kosova, Miloš Jovanović je rekao da konflikt treba da bude zamrznut.

“Trenutna situacija je takva da ne postoje uslovi za rešavanje, treba zadržati trenutnu poziciju i raditi na uređenju centralne Srbije, na ekonomskom, vojnom, demografskom i obrazovnom jačanju. Ukoliko bi sad krenuli u tu priču ne bi dobili ni razgraničenje, ni Republiku Srpsku, ne bi dobili ništa. Ne znam zašto im se toliko žuri. Podsećam da nismo na pijaci i da oko nekih stvari nema diskusije“.

Odgovarajući na pitanje o sa kim će DSS ići na beogradske izbore, Jovanović je rekao da je još uvek rano dati odgovor na to.

„Rano je još reći da li će DSS na Beogradske izbore ići u grupaciji ili samostalno zbog toga što DSS sprema plan za Beograd i već početkom septembra biće predstavljen. Simptomatično je što svi novinari pitaju ko će sa kim u koaliciju a to je pokazatelj, na to sam već ukazao, da se politika svela na pijacu. Niko me još nije pitao kako vidimo razvoj Beograda , kako vidimo razvoj beogradskih opština, šta Demokratska stranka Srbije misli o tome? Prvo ćemo dati odgovor na ta pitanja. Pored mene je predsednik gradskog odbora Beograd Velimir Gavrilović, potredsednik odbora Dušan Đapić, DSS ima među svojim članovima doktore nauka, stručnjake iz svih oblasti, imamo šta da ponudimo Beogradu i građanima Beograda. Plan će biti ostvariv, nećemo se baviti marketingom i šminkanjem fasada. Demokratska stranka Srbije je temeljna stranka i uvek je na prvom mestu bila politika. Kako ćemo nastupiti, da li samostalno ili u grupaciji videćemo. Za nas su sve opcije otvorene“, rekao je Jovanović.