Демократска странка Србије данас обележава велики јубилеј – 25 година постојања, односно четврт века борбе за националне и државне интересе и изградњу демократског друштва. Демократска странка Србије била је доследна опозиција различитим режимима, али никада није била опозиција народу и држави.

Период власти Демократске странке Србије од 2004. до 2008. године карактерише снажан економски раст земље, усвајање новог Устава Србије и спречавање плана западних земаља да преко УН обезбеде подршку за проглашавање косовске независности. Једна од тековина власти ДСС-а је Резолуција Народне скупштине Републике Србије од 26. децембра 2007. којом је дефинисано да је Србија војно неутрална земља која никада не треба да постане члан НАТО.

Поносна на резултате постигнуте током дведесетпетогодишњег политичког деловања, али такође свесна озбиљних мањкавости политичког и јавног живота у Србији као и свеопштег стања у земљи, Демократска странка Србије започела је отварање једног новог политичког циклуса. Нови ДСС, који стварамо, баштиниће државотворну политику по којој је странка увек била препознатљива али ће уједно бити носилац идеје корените и преко потребне промене политичког система у Србији јер је дошло време за нови почетак и нове људе. Стога Нови ДСС стрпљиво, разложно али одлучно започиње борбу за бољу, пристојнију и снажну  Србију.