Уместо да су цењени и збринути након службе држави, хероји у данашњем режиму завршавају у затвору. Након вести да је херој са Кошара, Новица Спасић, приведен због неплаћеног дуга добијеног након вожње без возачке дозволе, ОДСС осећа моралну и пре свега људску обавезу да стане уз човека који се из пакла Кошара вратио као 70% инвалид.

Због повреда задобијених у рату, Новица није могао да обнови возачку дозволу. Међутим, након што је једно од његово седморо деце добило високу температуру, био је приморан да без дозволе одвезе дете код лекара без дозволе. То га је коштало 120. 000 динара. Због немогућности да плати свој дуг, јер притом прима 20. 000 динара месечно, Новица  је приведен наочиглед своје породице и попут криминалца одведен у затвор.

ОДСС овим путем изражава згражавање поступцима државе и пита се да ли садашња власт уопште зна кроз какву су голготу прошли хероји Кошара? Да ли то власт на све начине покушава да избрише сећање на страдања Срба на Косову?

Омладина Демократске странке Србије поручује да има нас који памтимо хероје, да их нећемо препустити забораву и да ћемо увек стати уз њих, јер не желимо да будемо део убијања српске историје и српског поноса.