САОПШТЕЊЕ ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ СРБИЈЕ

ПАКТ ПРОТИВ СРБИЈЕ ОДАВНО ПОСТОЈИ

Веома је тешко разумети изненађење и бурне реакције српских званичника на изјаву Енвера Хоџаја, заменика председника владе тзв. Косова, да води разговаре „о стварању регионалног пакта против Србије“.

Одавно је познато да пакт против Србије постоји и он у неформалном облику обухвата не само поједине државе региона, већ све оне које су учествовале у НАТО агресији на Србију, које су признале независност Косова, не поштујући суверенитет и интегритет Србије, које у међународним организацијама гласају на штету њених интереса, које од ње захтевају да прихвати да је у Сребреници извршен геноцид…

Том кругу земаља придружени су сви они у Србији који се активно залажу или прећутно прихватају одрицање Србије од дела своје територије, односно сецесију Косова, у целини или претежном његовом делу.

Отуда су оштра реаговања на касније демантовану изјаву Енвера Хоџаја непотребна исто онолико колико је неопходна промена односа и облика сарадње са државама које својом политиком угрожавају виталне интересе Србије.