На седници Главног одбора ДСС-а, у суботу 09. јуна 2018. године указано ми је велико поверење и на предлог председника Странке проф.др Милоша Јовановића изабран сам за потпредседника ДСС-а.

Након двадесет година чланства у ДСС-у стекао сам неопходно искуство, профилисао се и прошао многе изазове са позиције и власти и опозиције. Увек сам се залагао, а у складу са политиком ДСС-а, за обједињавање демократског и националног, за поштовање људских и мањинских права, слободе медија, за уређену правну државу, поштовање и унапређење мултикултуралности и мултиетичности, поготово у Војводини, али и за очување наше традиције, културе, славне историје, као и националних интереса по свим питањима, а поготово по питању КиМ.

У периоду вршења власти, као заменик председника општине Житиште, трудио сам се да све своје капацитете и енергију усмерим на развој општине, развој њене инфраструктуре, привреде, решавање социјалних питања. Трудио сам се да помогнем како локалној заједници, тако и сваком човеку понаособ, јер сам мишљења да ће Србија бити уређена држава, ако се крене од локала и ако сви локални функционери дају свој максимални допринос за развој своје средине и свој посао обављају у интересу грађана који су их и бирали.

Залажем се за поштовање моралних норми у политици, за свакодневни разговор са грађанима, а не за отуђење од народа. Не смемо заборавити на њихове свакодневне проблеме јер смо дошли у ситуацију да грађани све мање верују у политичке странке, сто је опасно по развој демократије и друштва, а за то су управо криви политичари, који се бахате, богате на рачун народа и прелећу из странке у странку зарад личне користи. Томе се мора стати на пут пре свега променом закона о изборима и враћањем већинског уместо пропорционалног система.

У наредном периоду, као потпредседник ДСС-а, трудићу се да све своје идеје и ставове презентујем на прави начин, да помогнем са те позиције и развоју Зрењанина и јачању ДСС-а који је био и биће моја друга кућа јер смо сви ми у ДСС-у на челу са проф.др Милошем Јовановићем једна велика породица.

 

 

Потпредседник ДСС-а

Зоран Сандић