Свеснa неиспуњених обећања датих Ужичанима о фабрици за прераду воде и отварању аеродрома Поникве које је Александар Вучић најавио за август 2016. године, свита која је дошла у  град на Ђетињи на митинг подршке Александру Вучићу нашла је време да отвори капитални пројектат – лифт на старом Железничком мосту. Не би ту било ништа посебно спорно да нема следећих чињеница – лифт нема употребну дозволу, а у рад га је пустила министарка правда и лифт је затворен одмах по пуштању у рад.

Ужичани су на својој кожи осетили шта значи лоша власт, као што знају да поштују чињеницу да је за време власти Демократске странке Србије од 2006. до 2008. године у Ужице дошло 28 милиона евра директних инвестиција и да су граду живело боље.

Демократска странка Србије сматра да наредни избори треба да донесу не само промену лоше власти, већ и промену политике која девет година унижава Србију и животни стандард грађана. Резултат такве политике је катастрофално стање у свим друштвеним сферама због чега власт прибегава разним манипулацијама како би народу приказали да се у Србији боље живи.