Захваљујући „Пиштаљци“ у јавност је доспела шокантна информација да је због дуговања Железница Србије, чији је власник држава, покренут поступак продаје лицитацијом изузетно успешног Саобраћајног инстутута ЦИП, чији је власник Железница Србије.

Несумњиву и потпуну одговорност за насталу ситуацију сноси Влада Србије, пре свега ресорна министарка Зорана Михајловић, чији немушти одговори на јасна питања о томе како ће проблем бити решин не уливају наду у повољан крајњи исход.

Једини добар исход јесте и мора да буде да држава као власник Железница Србије исплати радницима сва дуговања, да се обустави поступак продаје ЦИП-а и омогући нормално пословање, да се хитно смене генерални директор и извршни директори одговорни за незаконито и штетно пословање Железница Србије и против њих покрену одговарајући поступци. Најмање политичка одговорност министарке Михајловић је незаобилазна.

Демократска странка Србије тражи од Владе да хитно реши овај проблем и тиме отклони сумњу да је он резултат намере и лукавог плана да се ЦИП прода у бесцење управо у тренутку када има уговорене послове милионске вредности.