Prema saopštenju Pres centra predsednika Republike, predsednik Vučić je u razgovoru sa predstavnicima Doma lordova Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva „naglasio da očekuje da Ujedinjeno Kraljevstvo pokaže više razumevanja za srpske stavove u vezi sa Kosovom i Metohijom”.

Nema sumnje da su predstavnici Doma lordova, kao i građani Srbije, veoma zainteresovani da saznaju šta su stavovi Srbije, za koje sam predsednik Republike tvrdi da nisu definisani, zbog čega organizuje tzv. unutrašnji dijalog o Kosovu. Važan korak bi bio učinjen kada bi predsednik Srbije precizno objasnio svoju izjavu da „Kosovo neće ući u UN osim ako mi ne budemo nečim zadovoljni, a mi ne možemo biti zadovoljni ako kažu – priznajte nezavisno Kosovo”.

Budući da samoproglašeno Kosovo ne može da bude primljeno u UN bez saglasnosti Srbije, a zahvaljujući glasanju na sednicama Saveta bezbednosti Ruske Federacije i Kine, koje podržavaju stavove Srbije, predsednik Republike je dužan da kaže šta je po njegovom uverenju to „nešto čime bismo bili zadovoljni“, pa se odrekli dela svoje teritorije.