Погубна политика предаје која се води од 2008. године, а посебно експедитивно од стране садашње власти, довела је до понижавајућег и самоуништавајућег гласања Срба за своје џелате, подршком и учешћем у коалиционој влади ратног злочинца Рамуша Харадинаја.

Подсећамо налогодавце и непосредне учеснике у овом срамном чину да је председник Србије Александар Вучић с пуним правом Харадинаја недавно назвао зликовцем, да је Кадри Весељи један од оснивача терористичке ОВК и њене обавештајне службе, а да је милијардер Пацоли био главни финансијер ОВК и тзв. Ослободилачке војске за Прешево, Бујановац и Медвеђу и признавања косовске независности корумпирањем политичара малих држава.

Пре само неколико дана председник Републике је рекао да се „вреди борити уколико постоји и један одсто шансе за Косово и Метохију“, али у пракси, давањем налога да се подрже албански сецесионисти, води споља наређену политику брисања и те преостале мале шансе и политику саучествовања у конституисању пуне државности самопроглашеног Косова.