Govoreći o rezultatima Vlade u proteklih godinu dana njena predsednica Ana Brnabić je zaboravila izreku da je „hvalisanje početak sramote“.

Ističući da je najzadovoljnija podizanjem standarda građana potvrdila je da je u potpunosti uklopljena u stalnu kampanju laži kojoj su izloženi građani Srbije. O kakvom to podizanju standarda govori predsednica Vlade, o kakvom to „zlatnom dobu Srbije“ govori predsednik Republike u zemlji sa smanjenim penzijama i platama u javnom sektoru iz koje godišnje odlazi 40 hiljada radno sposobnih ljudi.

Hvaleći se otvaranjem kliničkog centra u Nišu, čiju izgradnju i nabavku opreme su pratile korupcionaške afere, Ana Brnabić je pokazala da ne razume šta su suštinski problemi zdravstva, pa da onda nema izgleda da oni budu rešavani.

Ističući da je „kultura vraćena u fokus“ otvaranjem Narodnog muzeja i Muzeja savremene umetnosti, što su nesumnjivo bili značajni događaji, Ana Brnabić je ipak potvrdila da Vlada nema jasnu predstavu o stanju i položaju kulturnih institucija i zaposlenih u oblasti kulture i da Vlada nema jasnu i dogoročnu kulturnu politiku.

 

Informativna služba DSS                                                                  4.7.2018.