Чланови Главног одбора Демократске странке Србије оставили су на улазу у Председништво Србије примерак Устава и Кривичног законика Србије, наочаре и лисице.

Како наводе, то су учинили како би “на симболичан начин упозорили председника Александра Вучића да је предаја Косова и Метохије ‘противуставно деловање’ за које је предвиђена затворска казна”.

Неколико десетина чланова ДСС-а носило је током шетње од Трга Николе Пашића до зграде Председништва страначке и заставе Србије, као и транспаренте на којима је писало “Осам векова за један мандат”, “Србија је Косово”, “Устав је обавезна лектира, прочитај је!”.

Обраћајући се новинарима испред зграде Председништва Србије, председник ДСС Милош Јовановић оценио је да сваким даном постаје све јасније да је Вучићева политика према Косову и Метохији доживела крах.

“Вучић већ шест година купује време не да би урадио нешто за државу већ да би Србија лакше прихватила како је рекао, болно решење за Косово. После шест година на власти, Вучић је данас дошао до тога да се по питању Косова и Метохије залаже за решење које је раније нудио Чедомир Јовановић”, казао је Јовановић.

Наводећи да је правнообавезујући споразум са Приштином “све друго осим решења”, Јовановић је оценио да би признањем независности Косова, била отворена и питања Рашке области, југа централне Србије, Војводине.

“Ако то Вучић уради, осудиће нас да се у наредних 30 година бавимо геополитичким проблемима. Питање Косова и Метохије је питање наше будућности а ње нема ако је заснована на предаји и поразима”, казао је председник ДСС.

б92.нет