БЕОГРАД – Демократска странка Србије је обазрива по питању могућег референдума о Косову, јер у ситуацији у којој се данас налазимо где постоји пуна медијска контрола власти, референдум може да буде врло опасна ствар, изјавио је председник ДСС Милош Јовановић.

„Људи су нажалост заплашени, а власт својом политиком све више губи легитимитет. Ако Вучић предa КиМ он тог тренутка губи сав легитимитет и то ће на првим следећим изборима бити крај његове власти, јер ће га напустити језгро гласача СНС“, оценио је Јовановић гостујући на КТВ телевизији у Зрењанину.

Према његовим речима, данас у Србији имамо потпуно затворену политичку ситуацију.

„Идемо убрзаним путем ка ауторитарном, да не кажем дикаторским режиму, зато што мислим да Александар Вучић има велики проблем са нечим на шта се обавезао, јер има толику подршку Запада да из тог кола не може да изађе, а та подршка се не дају бесплатно“, оценио је лидер ДСС.

Он је навео да је Вучић од Запада добио подршку да се заврши посао – а тај посао се зове Косово и Метохија.

„Што се више буде приближавао тренутак те испоруке, он ће све више затварати медије и мислим да ћемо ући у једно стање блиско диктатури. Александар Вучић није достојан функције на којој се налази“, закључио је Милош Јовановић.