Блиц недеље од председника ДСС-а Милоша Јовановића тражи одговор на питање “Може ли се бити опозиција, а разговарати са Вучићем?”

Мислим да би право питање требало да гласи може ли се бити опозиција власти а залагати се за исту политику као што је она коју власт спроводи. Наравно да не може и баш зато у Србији нико више не прича о политици већ само о Вучићу. И због тога је једина тема такозване опозиције Александар Вучић а не његова политика јер би и наведена “опозиција” беспоговорно наставила “европски пут” Србије, бриселски процес “нормализације” односа са Приштином и неолиберални концепт економског развоја земље. То је узрок тако ненормалне заоштрености односа између проевропске “опозиције” и проевропске власти и питања које постављате.

Истини за вољу, и сам Александар Вучић, који је успут и председник Републике, сноси огромну одговорност за такво стање због свог превеликог и најчешће непримереног медијског присуства. Али то не може бити оправдање да се расправа у српском друштву у суштини сведе на питање да ли ће у будућности главни тон медијској дебати у земљи давати Драган Вучићевић или Оља Бећковић. Колико год и ово питање било значајно, постоје и далеко важнија питања о којима је потребно отворити расправу – почев од питања ЕУ – и управо се нови ДСС који градимо залаже за повратак политике у политику јер је то основни предуслов нормализације стања на бескрајно конфузној српској политичкој сцени.

Део ове изјаве председника Демократске странке Србије објављен је у дневном лист “Блиц” 20. августа 2017. године