“ДСС има своју политику војнополитичке неутралности. Дакле, ни Брисел ни Москва, али сарадња са свима. То је јединствена политика на овим просторима и нормално је да да таква идеја има свог представника на председничким изборима”, рекао је Александар Поповић, председнички кандидат Демократске странке Србије у емисији “Политбиро” Радиотелевизије Војводине.

ДСС је, каже, чисто ушао у парламент.

“Треба се подсетити да су и опозиција и владајућа Српска напредна странка предлагали да се оформи комисија која би требало да истражи неправилности са претходних парламентарних избора. Вољом већине, та комисија никада није формирана. То оставља отвореним питање ко је петљао са изборним разултатима. Па петљала је већина”, закључује Поповић.

Каже да је увек био за то да “антиЕУ” опозиција има свог јединственог председничког кандидата.

“Мислим да је то боље решење, али су наши партнери из Двери сматрали да је боље да свака политичка странка има свог кандидата и ја то поштујем. На тај начин ћемо свакако разделити гласове, али Патриотски блок и даље постоји и кад дођу неки други избори, надам се да ћемо опет наступити заједно”, каже функционер ДСС-а.

Нада се солидном резултату, близу двоцифреног процента.

“Међутим више од тога и важније од математике је наметање одређених тема. Дакле, да разговарамо о евроинтеграцијама. Узмите на пример да је недавно председник Владе након потписивања Бриселског споразума тврдио да имамо писмене гаранције да јединица РОСЕ неће долазити на север Косова, да би након недавних догађаја рекао да не постоје такве писане гаранције. То сасвим јасно говори да је тим преговорима, тој шаради, дошао крај”, наводи Поповић.

На питање да ли тиме што свако излази са својим кандидатом, ДСС и Двери слабе позицију евроскептичне опозиције, Поповић пита, а да ли ” еврофанатичке” странке као што су Демократска странка и СНС тиме што немају заједничког кандидата слабе позицију “еврофанатика” у Србији.

“Дубоко верујем да би било боље да се иде са једним кандидатом. Ми смо о томе са Дверима разговарали. За радикале се зна да они увек иду сами са једним кандидатом”, каже Поповић.

РТВ