„Српски интерес је да Србија буде озбиљна држава. Српски интерес је да се боримо за Косово и Метохију. Српски интерес да је сами доносимо законе и правила по којима ћемо живети, а не да нам то одређују бриселски или било који други комесари. Српски интерес је да Србије буде слободна земља, а не колонија“, рекао је Александар Поповић у јутарњем програму ТВ Хепи.

Председнички кандидат Демократске странке Србије рекао је да неће учествовати у прљавој кампањи, већ да ће причати о проблемима грађанa.

„У Србији има око 600.000 дијабетичара и велики број, преко Фонда за здравствено осигурање, не добија тест траке за мерење шећера па су принуђени да их купују. Мислим да је о проблемима тих људи важно говорити, јер држава треба да брани саму себе, али и да брани сваког грађанина када му је тешко“, истакао је Поповић.

Поповић је говорио и о депешама које је открио „Викиликс“ и које су показале да су многи српски политичари сарађивали са Американцима.

„Поносан сам што им је Демократска странка Србије трн у оку и поносан сам на оно што су забележили о мени. У депешама су написали да „нисам искрен“, да сам „сасвим нормалан док  причам о енергетици, али да полудим када је реч о Косову“. Непријатељи нигде не пишу да сам сарађивао са њима, напротив нисам им био симпатичан“, подсетио је Поповић и додао да му је жао што је домаћа јавност остала недовољно упозната са депешама.

На питање да ли очекује подршку Војислава Коштунице Поповић је одговорио да је у „контакту са Коштуницом, али да није његов портпарол“.