„Srpski interes je da Srbija bude ozbiljna država. Srpski interes je da se borimo za Kosovo i Metohiju. Srpski interes da je sami donosimo zakone i pravila po kojima ćemo živeti, a ne da nam to određuju briselski ili bilo koji drugi komesari. Srpski interes je da Srbije bude slobodna zemlja, a ne kolonija“, rekao je Aleksandar Popović u jutarnjem programu TV Hepi.

Predsednički kandidat Demokratske stranke Srbije rekao je da neće učestvovati u prljavoj kampanji, već da će pričati o problemima građana.

„U Srbiji ima oko 600.000 dijabetičara i veliki broj, preko Fonda za zdravstveno osiguranje, ne dobija test trake za merenje šećera pa su prinuđeni da ih kupuju. Mislim da je o problemima tih ljudi važno govoriti, jer država treba da brani samu sebe, ali i da brani svakog građanina kada mu je teško“, istakao je Popović.

Popović je govorio i o depešama koje je otkrio „Vikiliks“ i koje su pokazale da su mnogi srpski političari sarađivali sa Amerikancima.

„Ponosan sam što im je Demokratska stranka Srbije trn u oku i ponosan sam na ono što su zabeležili o meni. U depešama su napisali da „nisam iskren“, da sam „sasvim normalan dok  pričam o energetici, ali da poludim kada je reč o Kosovu“. Neprijatelji nigde ne pišu da sam sarađivao sa njima, naprotiv nisam im bio simpatičan“, podsetio je Popović i dodao da mu je žao što je domaća javnost ostala nedovoljno upoznata sa depešama.

Na pitanje da li očekuje podršku Vojislava Koštunice Popović je odgovorio da je u „kontaktu sa Koštunicom, ali da nije njegov portparol“.