Најава хапшења Андрије Мандића и Милана Кнежевића, политичких лидера Срба у Црној Гори, од стране диктаторског и мафијашког режима Мила Ђукановића, суштински представља најаву хапшења, малтретирања,  политичке и животне маргинализације и затирања српског народа у Црној Гори.

Држава Србија то не сме да дозволи.

Демократска странка Србије захтева да најодговорнији представници власти у Србији, председник Републике, Влада и њен премијер, хитно и неодложно предузму мере којима држава Србија располаже да се спречи овај погром у најави над Србима у Црној Гори и њиховим политичким вођама.

Пошто је потпуно јасно и видљиво да би  Мило Ђукановић одавно изгубио власт да нема пресудну политичку, медијску и сваку другу врсту помоћи из Београда, тражимо да се обустави сва логистичка подршка из Србије криминалном и антисрпском режиму у Подгорици, а пре свега подршка која се изражава кроз сарадњу двеју влада.

Позивамо Александра Вучића да се одмах, јавно, јасно и недвосмислено изјасни о режиму Мила Ђукановића и стане у заштиту права Срба и њихових политичких првака у Црној Гори. Уколико се било шта лоше догоди Мандићу и Кнежевићу, или било ком другом Србину у Црној Гори, једнако одговорним сматраћемо и Ђукановића и садашњег премијера и председника Србије.