„Најбоља влада је невидљива влада, која ради свој посао без потребе за сталним конференцијама за новинаре којима покушава да утиче на свест грађана. Са друге стране, ова влада урушава институције и слободу медија и ствара перманетно стање ванредног стања у земљи“, рекао је проф. др Александар Поповић у интервјуу за „Балкан и инфо“.

Кандидат Демократске странке Србије за председника Србије оштро је критиковао државну политику која се води од 2008. године.

„Политику сталних уступака коју је почео Борис Тадић наставила је влада Александра Вучића. Та политика је катастрофална готово у свим сегментима, а нарочито по Косово и Метохију. Србија губи слободу и постаје колонија Бриселске администрације“ рекао је Поповић и подсетио да је Вучићева влада прихватила споразум са НАТО, којим је НАТО добио невероватна права.

„НАТО има право да инспектује, у било ком тренутку и без икакве најаве  у свакој лабораторији. Као професор на факултету, хемичар сам и бавим се истраживањима, по овом споразуму НАТО има право да, без икакве најаве српским властима, у сваком тренутку уђе у моју лабораторију и да види шта радим, шта раде моји студенти у лабораторији“, упозорио је Поповић.

Он је оштро критиковао градњу аутопута од Драча до Ниша у чијем финансирању ће учествовати и држава Србија.

„Влада не спроводи стратегију развоја путне привреде државе Србије већ спроводи стратегију развоја путне привреде Велике Албаније. Зашто Србија мора да уложи девет стотина милиона евра у наш део? Да би повезали Албанију са коридором?! Дуго година сам радио у извозној привреди и тврдим да српски привредници сигурно неће извозити преко Драча већ преко много већих и јачих лука, преко Ријеке, преко Солуна чак и преко луке Бар. Уместо тога, много је боље асфалтирати путеве свих наших села“, нагласио је Поповић.

На питање какву ће кампању водити Поповић је истакао да ће она имати изражену људску компоненту и да ће говорити шта у Србији треба да се промени како би држава била боља за све њене грађане.

„Да ли нама треба држава у којој образовање деце зависи од дубине џепа њихових родитеља? Ја не желим Србију у којој свако дете нема једнако право на образовање. Држава треба да деци из унутрашњости која показују у школи добре резултате обезбеди бесплатно студирање, смештај и храну. Само тако можемо да будемо озбиљна земља“, закључио је Поповић.